برگزاری انتخابات و رای گیری از رایج ترین امور در سالن های شورا محسوب می شوند. لزوم برگزاری رای گیری سریع و محرمانه، برگزارکنندگان جلسات را به سوی استفاده از سیستم رای گیری الکترونیک سوق داده است. به صورت کلی سیستم یا دستگاه رای گیری الکترونیک را می توان به سه دسته کلی تقسیم بندی نمود:
- سیستم نرم افزاری
- سیستم رای گیری تحت شبکه داخلی
- سیستم رای گیری بی سیم.
۱- سیستم رای گیری نرم افزاری
این سیستم ها به صورت نرم افزاری پیاده سازی می شوند همین امر موجب می شود تا بتوان امکانات ویژه ای همچون انتقال فایل، مشاهده انواع گزارش گیری ها، امضای الکترونیک و … را در آنها پیاده سازی نمود. این سیستم ها از لحاظ امکانات بهترین انتخاب در بین سیستم های رای گیری به شمار می روند. اما برای پیاده سازی این سیستم ها، نیاز به کامپیوتر به تعداد افراد حاضر در جلسه می باشد که این امر، اجرای آن را در سالن هایی که زیرساخت های مناسب در اختیار ندارند بسیار پر هزینه می کند.
۲- سیستم رای گیری تحت شبکه
این سیستم ها معمولا با استفاده از یک شبکه داخلی و یا یک شبکه مجزا پیاده سازی می شوند و برای پیاده سازی آن نیازی به وجود کامپیوتر به تعداد افراد حاضر در جلسه، نمی باشد. این امر هزینه پیاده سازی ان را نسبت به سیستم های نرم افزاری کاهش می دهد. سادگی عملکرد این سیستم ها از ویژگی بارز دیگر آن به شمار می رود.
۳- سیستم رای گیری بیسیم
عملکرد سیستم رای گیری بیسیم همانند سیستم های تحت شبکه می باشد با این تفاوت که شبکه ایجاد شده در این سیستم به صورت بیسیم می باشد که این امر پیاده سازی آنها را بسیار آسان می نماید.
سیستم برنا در برگزاری رای گیری
سیستم برنا یک سیستم یا دستگاه رای گیری بیسیم می باشد. از مهمترین ویژگی های این سیستم می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- سیستم برنا یک سیستم قابل حمل است و همین امر موجب سهولت استفاده از آن می شود.
- امکان طراحی سوالات در نرم افزار پاورپوینت جهت طرح سوالات در حین ارائه
- داشتن نرم افزار مخصوص رای گیری جهت استفاده آسان و امکان شخصی سازی نرم افزار بر اساس نیاز های مشتری
- امکان استفاده همزمان از کی پدهای برنا و گوشی های هوشمند جهت برگزاری انتخابات با تعداد شرکت کننده بالا.
- امکان برگزاری رای گیری به صورت محرمانه
- کاربری آسان و عدم نیاز به داشتن دانش فنی خاص